Geplaatst op

Groene boeken

Groene boeken? Zeker! Door tweedehands te kopen krijgen studieboeken weer een nieuw leven, weggooien is zonde natuurlijk. Met het kopen van tweedehands boeken bespaar je niet alleen geld, het is ook nog goed voor het milieu. Iedere boom die niet gekapt hoeft te worden is er weer één!

In 2019 zijn er in totaal maarliefst 39,7 miljoen boeken verkocht in Nederland. Hoewel het aantal e-books toeneemt blijven papieren boeken nog altijd het meest verkochte soort boeken. 

Tweedehands boeken

Tweedehands boeken worden steeds populairder. Zo heeft 49% van de Nederlanders het afgelopen jaar één of meerdere tweedehands boeken gekocht. Hoewel er al veel literatuurboeken en romans in de tweedehandsmarkt circuleren is het nog logischer om een studieboek tweedehands te kopen. Studieboeken kosten al snel 40 euro en 80 euro per stuk dus als je daar de helft op kunt besparen tikt dat snel aan! 

Hoe groen is myStudybooks?

Uiteraard proberen wij ook ons steentje bij te dragen en verantwoordelijk met materialen en middelen om te gaan. Dit doen we onder andere door recyclebare verpakkingsmaterialen te gebruiken.

Papier met een milieu kenmerk en niet meer dan strikt noodzakelijk te verbruiken.
Zo efficiënt mogelijk te verpakken. Als mogelijk verzenden we een boek als brievenbus pakket. Dat scheelt ruimte in de PostNL bus en zo hoeft de bezorger nooit voor een dichte deur te staan.
De verzendverpakkingen zijn van recyclebaar materiaal en kunnen vaak ook hergebruikt worden.