Geplaatst op

Nieuwe of oude druk

Moet ik altijd de nieuwste druk kopen?

Nee, dat is niet altijd nodig en daarmee kun je een hoop geld besparen. Uit onderzoek blijkt het dat je ongeveer €84,- per maand kwijt bent aan je studieboeken. Dit is een fors bedrag, vooral voor een student. Dit bedrag wordt aanzienlijk lager zodra je enkele boeken van je boekenpakket in een oudere druk koopt. Maar is dat wel altijd de beste optie? Je voelt het natuurlijk al aankomen, het is niet altijd handig om een verouderde studieboek te gebruiken. Denk hieraan bij een juridische opleiding waarbij je wel de laatste wetsartikelen moet hebben. Maar aan de andere kant, hoe je een kind leert huppelen is in de afgelopen 10 jaar niet erg veranderd.


Wat kunnen de verschillen zijn tussen een verouderde en een nieuw druk?

Dat kan per boek en druk erg verschillen. Zodra er een nieuwe druk uitkomt, kan het zijn dat de taalfouten uit de vorige druk hierin zijn hersteld. Soms worden de hoofdstukken uit een boek vervangen wat vaak betekent dat de kennis uit de vorige versie alweer achterhaald is. Ook kan er aan de nieuwe versies extra stof worden toegevoegd.


Conclusie nieuwe of verouderde druk?

Over het algemeen is het dus geen ramp om een oudere druk te gebruiken. In het ergste geval sta je mooi te kijken bij een toets waarvan je de achterhaalde stof hebt geleerd! Maar dan is er altijd nog een herkansing 😊. De voornaamste reden dat je toch een oudere druk koopt is de prijs, deze is aanzienlijk goedkoper dan de nieuwste druk. Zeker als je dit boek ook nog tweede hands koopt bij myStudybooks.

Het kopen van de nieuwste druk heeft natuurlijk ook zo zijn voordelen. Je weet dat je altijd de nieuwste stof leert, zo komt je tijdens een tentamen niet voor verassingen te staan. Nog een leuk bijkomend voordeel is dat de nieuwste druk vaak ook nog weer geld oplevert. Ben jij klaar met je vaak dan is de kans groot dat wij je studieboek van je overkopen! Check hier de waarde van je studieboeken.

Wil je dus zeker weten of je een verouderde druk kan gebruiken bij jouw opleiding, dan kan je altijd even op je studie en/of op sociaal media rondvragen. #durftevragen