Geplaatst op

Van scholier naar student

De grootste veranderingen als je verandert van scholier naar student!

Het moment dat je van scholier naar student verandert, dat gebeurt zodra jij je eerste studie gaat volgen. Ineens kom je erachter dat je studieboeken nog dikker zijn dan die je had op de middelbare school. Maar goed dat veel studenten ook beginnen met sporten op het moment dat ze veranderen in een student. Nog een leuk feitje, je bent weer de jongste van de school ;-).

Student zijn heeft een heleboel voordelen maar ook een heleboel verantwoordelijkheden. In je studenten leven moet je ineens veel meer dingen zelf uitzoeken, zoals naar welk klaslokaal heb ik les (of noemen wij dit nu college?). Wanneer heb ik mijn eerst volgende proefw… ik bedoel tentamen? Dit word je niet meer verteld, dit moet je zelf uitzoeken. Vaak kan je deze informatie vinden op je inlog portal van je studie.

Het studenten leven brengt naast de extra verantwoordelijkheden ook extra voordelen met zich mee. Kom je niet opdagen tijdens je college omdat je liever met je vrienden in het park wilt zitten? Dan zal niemand je op je vingers tikken. Doe dit natuurlijk niet te vaak, anders kom je jezelf wel tegen tijdens de tentamens.

Veel beginnende studenten leveren al hun studiefinanciering weer in aan de plaatselijke kroegen. Want het nachtleven begint als student steeds interessanter te worden. Er is ook een grote kans dat jij als beginnende student in een nieuwe stad komt te wonen en je eigen kamertje hebt. Zelf bepalen hoe laat je naar bed gaat, wie er blijft eten en wat we gaan drinken… Student zijn heeft op dit gebied nog zoveel meer voordelen, maar daar moet je zelf achterkomen!

In het kort; student zijn is de beste tijd van je leven en daar moet je het van nemen!