Selecteer een pagina

Zwart op wit?

23.94

Bekijk het complete tweedehands aanbod van dit boek via de onderstaande knop.

Controleer beschikbaarheid

Artikelnummer: 502078710822 Categorie:

Beschrijving

Cijfers over onveiligheid, criminaliteit en bestraffing komen we overal tegen: in de media, op internet, in politieke
partijprogramma’s, enz. Maar criminografische statistieken worden op verschillende diensten gemaakt, wat leidt tot heel wat onderlinge verschillen
in registratie, methodologie en wetenschappelijke kwaliteit.
In dit naslagwerk maken zowel academici als praktijkmensen de lezer wegwijs in de diverse statistieken die er in België voorhanden zijn. Op elk niveau van de strafrechtsketen wordt het beschikbare bronnenmateriaal gegeven, besproken en geëvalueerd. De cijfers worden gecontextualiseerd en kritisch geanalyseerd vanuit het oogpunt van validiteit, volledigheid en betrouwbaarheid. Er wordt wetenschappelijke commentaar gegeven bij de vatting van de gegevens, de verwerking ervan tot statistieken en de aanwending voor wetenschappelijke doeleinden en/of beleidsdoeleinden.
Dit actuele overzicht van de criminografie is een handig én uniek instrument voor criminologen, beleidsmensen, praktijkmensen, analisten en iedereen die professioneel met criminografische cijfers bezig is.
Deze criminografische handleiding kwam tot stand naar aanleiding van de postacademische vorming ”Criminaliteit en rechtshandhaving in beeld” die de editoren aan de VUB organiseerden.
De editoren Elke Devroe, Kristel Beyens en Els Enhus zijn als criminoloog verbonden aan de vakgroep criminologie van de Vrije Universiteit Brussel.
Meer informatie over Zwart op wit? vindt u op deze pagina van de website van VUBPRESS.

Extra informatie

Auteur(s)

Elke Devroe

ISBN

9789054872870

Soort

Paperback

Uitgever

Vubpress