Studies over de Geschiedenis van de Groningse Universiteit 12 – Universiteit van het Noorden: vier eeuwen academisch leven in Groningen 3: De zakelijke universiteit 1945-2021

55.00

Het boek "Studies over de Geschiedenis van de Groningse Universiteit 12 - Universiteit van het Noorden: vier eeuwen academisch leven in Groningen 3: De zakelijke universiteit 1945-2021" is geschreven door Klaas van Berkel. Dit betreft de 1e editie in hardcover uitvoering met ISBN 9789087049478 van de uitgeverij Uitgeverij Verloren.

Dit boek wordt aangeboden op bol.com.

Nieuw

€55.00

Categorie:

ISBN

9789087049478

Druk

1

Auteur

Klaas van Berkel

Binding

Hardcover

Uitgever

Uitgeverij Verloren

Conditie

Nieuw

Aanbieder

op bol.com

Beschrijving

De Rijksuniversiteit Groningen is sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog onherkenbaar veranderd. Van een kleine academische gemeenschap groeide de universiteit uit tot een modern bedrijf: ondernemend, marktgericht en internationaal georiënteerd. De verzakelijking, die begon met de oprichting van een Faculteit voor Economische Wetenschappen in 1948, stokte toen studenten en docenten in de jaren zestig en zeventig een ingrijpende democratisering wisten door de voeren. Maar na dit democratisch intermezzo kreeg de verzakelijking de wind weer volop in de zeilen. Digitalisering, de komst van duizenden buitenlandse studenten, de ruimtelijke expansie van de universiteit, de schaalvergroting van het onderzoek en de verkorting en verstrakking van de studie maakten dat de universiteit tegenwoordig in bijna niets meer lijkt op de universiteit die na de oorlog weer probeerde op te krabbelen. De vraag is wel: heeft de Groningse universiteit bij al deze veranderingen haar academisch karakter weten te behouden?